Trådløst internett

Vi har etablert et trådløst nettverk i havna som rekker ut til alle båtene. For de ytterste båtene kan man ikke forvente dekning inne i salongen / under dekk, men i cocpit skal det være gode signaler for PC og nettbrett. Mobiltelefoner har innebygget mindre antenne, og det er ikke sikkert man oppnår god forbindelse ytterst på bryggene.

Av sikkerhetsmessige årsaker har vi valgt en løsning som krever registrering av brukere og passord/kode sendt som SMS til din mobiltelefon. Dette for å kunne spore uønsket bruk og besøk på ulovlige nettsteder. Det er Solvik Båtforenings internettforbindelse som benyttes, og vi ønsker ikke misbruk av vårt nettverk.

Hvordan koble seg på nettet:

1. Velg SolvikBaatforening som Wireless connection på din PC/Mac/Nettbrett/Mobiltelefon

2. Start nettleseren (iExplore/Google Chrome/Safari etc.) og gå til en vilkårlig nettside (eks. www.vg.no)

3. Innlogingsportalen til Solvik vises på skjermen, og her trykker du på Registrer knappen.

4. Skriv så inn Navn og mobiltlf. nr. og send inn kontaktdata

5. Du vil nå motta en SMS med en kode for pålogging

6. Velg Login og skriv så inn mobilnummer og koden du mottok og send inn denne informasjonen.

7. Et nytt vindu åpnes som bekrefter at du har 24 timers adgang til nettverket.

Koden kan benyttes på inntil 3 enheter samtidig, så det er ikke nødvendig å registrere seg flere ganger.